Az előadás megrendelhető: 
Szinovál Gyula: +36 70 953 6993 
szinovalgyula@gmail.com
 
 
Móra Ferenc: 
Kincskereső kisködmön,
AVAGY MIBEN LAKIK A MAGYAR TÜNDÉR
 
ZENÉS GYERMEKSZÍNHÁZI ELŐADÁS MÓRA FERENC MŰVÉBŐL, A  Jelen Teátrum és a Szép Ernő Színház művészeinek előadásában
 
Zene: Tóth Tamás
Összeállította: Krizsik Alfonz
Jelmez: Farkas Tamás
Játéktér: Szinovál Gyula
Rendezte: Krizsik Alfonz
 
 
Akik a művet életre keltik:
 
Boldizsár Tünde, Krizsik Alfonz,Rékai Nándor, Tóth Tamás 
valamint
Benkő Botond és Varga Bernadett Violetta
 
 
   A regény sok igazság tárháza, fejezetenként nyitja ki eme valóságot.  Huszonnégy részéből, tíz került feldolgozásra.  A CINEGÉK KIRÁLYA, AZ ŐSÖK KINCSE, a HOGYAN TANULTAM MEG OLVASNI? A GYÉMÁNTCSERÉP, a MIBEN LAKIK A MAGYAR TÜNDÉR? AZ UTOLSÓ ÖLTÉS, valamint a MALVINKA, a MEGURASODOM, AZ EZÜSTKÖRÖM című fejezetek kerültek színpadi megvalósításra.
 
  Mindezek annak a Móra Ferenci gondolatnak a jegyében, hogy az élet olyan, amilyen, de szeretet nélkül elviselhetetlen!  A megvalósuló jelenetekben sok apró igazság tárháza nyílik ki. A befogadó néző, ezeket látva és hallva próbálja elfogadni eme értékeket. Gergővel együtt, a nézők is kincskeresővé válhatnak, hiszen a szerepösszevonásoknak, valamint a mesebeli szereplők megjelenítésének köszönhetően, és a mesélők beiktatásával, kettőzve lesznek megszólítva az előadás által. 
 
  A mű utolsó mondata, mely Móra Ferenc életének vezérlő elve, Gergő számára is őszinte és megszenvedett értelmet kap: "A szeretet az élet." – remélhetőleg a nézők számára is átélhetővé válik! Megtalálni az élet legnagyobb kincsét, amely minden meseelem ellenére, éppen azok segítségével, a művészet szentélyében kézzelfoghatóvá válhat! Korreláció, igazi kötelék jöhet létre! A mindvégig jelen lévő kincs, a földre kitett égi árva. a szeretet, ott van valamennyiünknél!  Többet ér, még a fénylő aranynál, még a csillogó tündérpornál is, ugyanis az igazi kincs, azért nincs, mert nem kézzel fogható!