Komámasszony, hol a stukker?

 

Abszurd humor két felvonásban

2011. március 08.,kedd 13:15 |

A nagyságos úr, a külvárosi csibész, a skanzen-paraszt, az értelmiségi, a kispolgár és egy stukker. Vajon mi sül ki abból, ha valamely rejtélyes oknál fogva ez az öt szereplő egy bezárt helyiségbe kerül, ahol ott lóg a szabadulás kulcsa, a pisztoly azonban mégis csábítóbb. Hatalom kontra szabadság: vajon mi melyiket választanánk? Érdekes dilemma két órában, nagyszerű alakításokkal fűszerezve. A Kalocsai Színház bemutatja: Komámasszony, hol a stukker?


Mire is számíthat, aki jegyet vált a múlt szombaton bemutatott abszurd drámára?
Napjaink kiragadott sztereotipikus karaktereinek a hatalomért folytatott harcára. Mindez első ránézésre mulatságosan hat, a játék abszurditása azonban éppen abban rejlik, hogy mókázva szembesülünk azzal, mivé is válhat az ember, amint hatalom, vagy éppen egy éles pisztoly kerül a kezébe, és a többiek fölé emelkedhet.

Az öt színész fergeteges alakítása garantálja a minőségi szórakozást. A Méltóságost játszó Nádházy Péter
a konzervatív elit-réteget személyesítni meg, míg Szinovál Gyula,
az egyszerű skanzen-paraszt bőrébe bújik, az elnyomott entellektüel Kisst pedig Albert Péter
formálja meg. A két legkifordultabb jellem talán Koncz István parádés megformálásában Cuki úr, a külvárosi elmeháborodott „proli”, (Koncz István elképesztő alakítást nyújt a karakter bőrébe bújva) valamint a törtető, helyezkedő és simulékony kispolgár, mondhatni az egész eseménysort a „hátán vivő” Csík Csaba, alias K. Müller.

Ajánljuk minden színházbarátnak, hogy ne hagyja ki a „Komámasszony, hol a stukker?” következő előadásait, hiszen olyan élményekkel és esetleges ráeszmélésekkel válunk gazdagabbá, amikor elhagyjuk a színház épületét, amelyek segítségével újraértékelhetjük személyiségünket, mindennapjainkat, életünket.

 

Kalohírek

 

Vastaps kísérte a "Komámasszony, hol a stukker?" premierét

szerk.: Vörös István - 2011-03-10 13:28

Szombaton többszörös vastapssal jutalmazta meg a hálás közönség a „Komámasszony, hol a stukker?” című abszurd dráma társulatának játékát a Kalocsai Színházban. A színház idei évadjának utolsó előtti bemutatóját sikeresnek értékelte Szabó Árpád direktor, aki úgy véli, bebizonyosodott, hogy a helyi nézőknek igénye van a közönség-kedvenceken túlmutató, komolyabb darabokra is.

Korona Fm 100 – Kalocsa rádió